Centresportif018

Geschiedenis

Het sportcentrum van Etterbeek werd ingehuldigd in 1976. In die tijd bestond het centrum uit een zwembad van 25 m x 14 m, een plonsbad van 7 m x 14 m en de sportafdeling zoals deze tot op heden nog steeds bestaat. In 1996 werden herstellingswerken uitgevoerd aan het dak van het zwembad in de maanden juli en augustus. Door een verkeerde handeling van een arbeider vatte het dak vuur. De brand die hierdoor ontstond legde de vergaderzalen, de cafetaria en alle technische installaties van het zwembad in de as.

 

Het zwembad

De zwemkuipen van het oude zwembad zijn bewaard gebleven, of toch de structuren ervan. Op de plaats waar vroeger het terras stond werd een plonsbad en een klein bad waarin een glijbaan uitmondt, geinstalleerd.

Les Thermes de L’Espadon

Een ontspanningscentrum met sauna’s, hammam en jacuzzi’s werd geïmplanteerd.In de ondergrondse ruimte bevindt er zich een zaal voor psychomotriciteit en gymnastieklessen.

VAKANTIESTAGES EN VERJAARDAGEN

Tijdens de schoolvakanties worden er stages georganiseerd door verschillende verenigingen. Deze stages vinden zowel in het zwembad als in het sportcentrum plaats.
Verschillende verenigingen organiseren er verjaardagsfeestjes voor kinderen. Ze bieden dan sportanimatie en activiteiten in het zwembad aan.

SCHOLEN en VERENIGINGEN

Tijdens het schooljaar verwelkomen het sportcentrum en het zwembad de lagere en middelbare scholen van de gemeente en tal van verenigingen die zich inzetten voor personen met een handicap.

 

 

Bovendien is al deze infrastructuur aangepast voor personen met beperkte mobiliteit.